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■ Pho Gia Truyer / Hanoi
2014/12/28 22:48 |
PhoGiaTruyer_1410-201.jpg

English click here.

日本ではラーメン屋の行列は日常茶飯事だが
ハノイにもすごい行列のフォー屋さんが
あると聞いたのでさっそく行ってみた
お店の名前は

 ■Pho Gia Truyer  (フォー・ザートゥイン)


PhoGiaTruyer_1410-202.jpg

お店は朝早く開店し、10時過ぎには
売り切れてしまうと言う人気らしい
なので、朝早く起きて、ホテルから
15分ほど歩いていった
到着したのは午前8時半

 げげげっ! もうこんな行列

すごい人気だね

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ハノイのフォーは牛肉をつかった
フォーボー(Pho Bo)が主流
ここもフォーボーのお店だ
メニューは3種類

 ・Pho Bo Tai Nam 50kドン
 ・Pho Bo Tai 45kドン
 ・Pho Bo Chin 40kドン

フォーボー・タイは半生の牛肉が乗せ
フォーボー・チンは火の通った牛肉乗せ
そして、タイナムは両方が乗ったもの

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行列に並ぶことおよそ15分
ようやくオーダーができるカウンターまで
たどり着いた

もちろん両方乗せを頼む。
1杯250円ほど

オーダーカウンタと調理場は同一だ
自分のができるまで、その前で作業を楽しむ

この黒いTシャツのお兄さんは
麺を丼に入れるのが仕事だ
ものすごいスピードでつぎつぎと
丼に麺をいれていく

PhoGiaTruyer_1410-205.jpg

カウンターの一段下がったところでは 
手前のおじさんが火の通った肉を切る
真ん中のおばさんが半生の肉を
麺の上に乗せる

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そして、しましまのお兄さんが
大鍋からスープをすくって丼に入れる
すばらしい連係プレイだ

それを眺めながら
自分のはまだかまだかと待ちわびる
5杯目くらいに自分の番が回ってきた

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自分の丼をもらったら、こんどは
それを持って席まで行かなければならない
こんだけ混雑していたら当然席取りなんて
できないから、熱々の丼を持って
座るところを探す

しかし、やっぱりベトナム人は親切だ
丼をもってキョロキョロ見回していたら
ここが空いたから座れと声をかけてくれた

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楽しみにしていたフォーボー・タイナム
めっちゃ旨そうだ!

まずはスープをひとくちいただく

 うわぁ、旨い!

思わず声を出してしまうほどの旨さだ
日本語で旨いっと声を上げたら
まわりのベトナム人がみんなこっちを見て笑う

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肉を持ち上げてみる
レアで赤かったお肉が、熱いスープで
だんだんとミディアムレアになってくる
柔らかくて肉の味が最高に旨い

火の通った肉ももちろん旨いが
やっぱりまさいは半生のほうが好きだ

PhoGiaTruyer_1410-210.jpg

じゃあ、フォーをいただきま〜す!

これまた旨い
つるつるとした食感がたまらない

そして、すごい量のフォーが入ってる
この肉の量とフォーの量で
250円はすごくお得感がある

ベトナムの人たちは
最初からレモン絞ったり、唐辛子を
いっぱい入れたりするけれど
まさいは、最初はそのままの味を楽しむ

そして途中からすこしずつ味を変えて
2度も3度も旨さを楽しむ

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いやぁ、旨かった
このお店のフォーボー、なにが旨いって
やっぱりスープが最高だな
しかも、レモンも唐辛子もいれない
オリジナルのスープがほんとうに旨い

食べ終わったら次の人のために
すぐに席を空けてあげなければ。

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並び始めてから食べ終わるまで
およそ30分
行列の長さに驚いたが意外と早かった

ほんとに美味しかったので
またハノイに行ったときには
ぜったい再訪するよ。

ごちそうさまでした♩


──────────
【訪問日】 2014年10月 
【店名】 Pho Gia Truyer (フォー・ザートゥイン)
【ジャンル】 フォーボー
【住所】 49 Bat Dan Old Quarter, Hanoi, Vietnam
【キーワード】 牛肉のフォー Pho Bo ハノイ ベトナム Hanoi Vietnam
──────────








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We often find a waiting queue in front
of a popular ramen restaurant in Japan.
But I have got an information about such pho
restaurant in Hanoi.
So I visited there with a big interest.
The name of the restaurant is

Pho Gia Truyer

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This pho restaurant opens early in the morning
and it may be sold out around 10am.
So I got up earlier than usual and walked 15 mins
from the hotel.
I arrived at the restaurant at 8:30, but ...

   Oh God !  There exists a long queue already !!

That's amazing.

PhoGiaTruyer_1410-203.jpg

The main stream of pho in Hanoi is Pho Bo.
This restaurant also serves Pho Bo.
There are three menus,

 ・Pho Bo Tai Nam 50,000
 ・Pho Bo Tai 45,000
 ・Pho Bo Chin 40,000

Pho Bo Tai is pho with rare beef.
Pho Bo Chin is pho with well cooked beef.
And Pho Bo Tai Nam has both.

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Waiting on the queue about 15 minutes
and I have arrived at the order counter at last

Of course I order pho with both kind of beef
It is almost US$2.5

The order counter and the kitchen is same place.
I enjoy watching cooking until my bowl comes.

This guy with black shirt puts pho in the bowl.
He put pho very quickly and continuously

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At the opposite side of the counter,
a mister cuts the well cooked beef
a lady in the center puts the rare beef on pho

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And then, the young man with striped shirt
pour the soup in the bowl.
What a great linking play by four people.

I am eagerly waiting for my bowl.
At last I got it after 5 bowls.

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I receive my bowl and then I have to bring it
to the seat by myself.
Of course, I cannot keep my seat beforehand
in such a crowded restaurant.
So I have to find my seat with a very hot bowl.

But the Vietnamese are so kind as usual.
One lady called me and gave me a seat for eat.

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My Pho Bo Tai Nam looks so delicious !
I eat soup first of all.

 Wow, Umai ! (So delicious !)

I've cried in Japanese.
Then every Vietnamese laughed at me, hahaha.

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Picking up the meat.
The red rare beaf has turn into medium rare
by hot soup.
Beef is so soft and especially delicious.

Well cooked beef is also delicious but
I love rare beef more

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Itadaki masu ! (Let's eat)

Pho noodle is also so nice.
The texture of pho is special.

And the volume of pho is so big.
50,000 VND is so good price with such
a big beef and pho noodle.

Vietnamese add lemon or red pepper
at the very first stage of eating.
But I enjoy original taste of the soup first.

And at the middle stage of eating,
I add lemon or red pepper gradually to enjoy
twice or three times with one bowl.

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So great !

I  especially love the original soup of this pho
without lemon and red pepper.
I enjoyed so much.

When I finish eating I have to leave as early as
possible for the next person.

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It took about 30 minutes since I arrived here until finish.
I was surprised at the long queue but it took less
than I expected.

It was really delicious so I would visit here again
when I come back to Hanoi next time without fail.

Gochisou sama deshita !





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